Första terminen avklarad

Hejsan, god fortsättning och gott nytt år!

Då har jag klarat av första terminen. Det har varit väldigt lärorikt och den första perioden av doktoranden har innehållit många olika moment och lärtillfällen. Jag har varit och touchat på samtliga mina delstudier på något sätt men självklart kommit längre i vissa. För två av studierna är datainsamlingen klar och för den ena av dessa inväntar jag resultaten så jag kan påbörja analysdelen.

Jag har även skickat in en etikansökan, fått feedback, och skickat tillbaka den igen. Nu inväntar vi svar. Om vi får ett positivt besked där kan jag påbörja arbetet med att validera ett frågeformulär som i ett senare skede ska skickas ut.

Det känns verkligen som jag hamnat rätt och jag får verkligen hålla på med det som jag gillar. Parallellt med mina studier skriver jag, tillsammans med andra, på en Cochraneöversikt. Vi ska undersöka den metodologiska kvaliteten på smärtskalor för prematura barn. Här har jag verkligen haft en skarp inlärningskurva. Initialt tog det flera timmar att gå igenom och extrahera data för en artikel. Nu på slutet kanske det tagit, 1-1,5 timme. Mycket nya begrepp och begreppsförvirring. Vi utgår från en guide och det är inte alltid begreppen stämmer överens med vad författarna tycker sig ha undersökt.

Nu under vårterminen 2023 kommer jag också läsa väldigt många kurser, bland annat forskningsetik, good clinical practise, medicinsk statistik, och en kurs just i Cochrane metodologi. Det kommer bli intensivt med så mycket kurser men då kan jag senare under doktoranden läsa kurser i en mycket lugnare takt, framför allt då jag kommer läst samtliga obligatoriska kurser.

Jag hoppas också kunna ge er lite från tendinopativärlden under våren 2023, har varit lite mycket nu i början av doktoranden, bättring måste det bli 🙂

Ha det fint tills nästa gång!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s